Vul hier een zoekwoord in

Inschrijving nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

50 studentenwoningen

50 studentenwoningen

IN (semi) overheden, Architecten, Diversen, Woningbouwverenigingen
Investor Name:
Published Date:
1 January 1970
Location:
Value:
Architecture:
Over het project

Aan de Bergerweg in Alkmaar staat een statig pand dat voorheen in gebruik is geweest als schoolgebouw met diverse noodgebouwen. Het voormalig schoolgebouw is in negen weken omgebouwd tot een studentencomplex met 50 woningen, kantoren en een yogaruimte.

Op de begane grond en op de eerste verdieping zijn studio’s gerealiseerd. Deze studio’s zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet en een eigen keuken. Haaks op deze vleugel zijn op de eerste verdieping groepswoningen gerealiseerd die allen hun eigen badkamer met toilet in hun woning hebben. Deze groepswoningen maken gebruik van een gedeelde woonkamer. De zolder is gesplitst in twee delen waarvan de helft wordt verhuurd als kantoorruimte. Verder is er een gedeelte van de eerste verdieping verbouwd tot yogaruimte met bijbehorende kleedruimten.

Van de drie bijgebouwen is de grootste in gebruik gebleven en gerenoveerd. In dit bijgebouw zijn twee groepen van in totaal 19 groepswoningen gerealiseerd. Beide woongroepen hebben hun eigen woonkamer met keuken. Op de kop van dit bijgebouw bevindt zich nog een multifunctionele ruimte met een eigen toiletgroep.

Ook het binnenterrein is geheel op de schop gegaan. Er zijn 38 parkeervakken aangelegd en twee invalide parkeerplaatsen. Het terrein is volledig opnieuw bestraat en de twee noodgebouwen op het binnenterrein zijn gesloopt en hebben plaats gemaakt voor drie grasvelden. Aan de buitenzijde is groot onderhoud gepleegd; de kozijnen van het pand zijn vervangen door kunststof kozijnen en de buitenzijde van het gebouw is voorzien van nieuw schilderwerk.