Op pad met Glenn; slaapkamergeheimen…

Op pad met Glenn; slaapkamergeheimen…

Onze medewerkers komen voor het onderhoud van huurwoningen dagelijks bij bewoners over de vloer. Als gastheer in de bouw zijn ze voor hen ook graag vraagbaak,  een luisterend oor en probleemoplosser. In ‘Op pad met…’ lees je over hun belevenissen, sommige met een knipoog.

“De bewoonster had me binnengelaten. Ze wist dat ik kwam, maar het ging niet van harte. Ik legde mijn spullen neer, gaf haar een hand en stelde me voor.

Ze zei meteen dat ze het verschrikkelijk vond, een vreemde in haar huis. Toen vroeg ze waar ik vandaan kwam. Ik vertelde haar waar mijn ouderlijk huis stond, en ze werd meteen blij. Ze zei dat ze daar jaren had gewoond en dat ik nu dus geen onbekende meer was; ik was eigenlijk haar buurjongen! Ik vond het best, lachte een beetje in mezelf. Ze vertelde verder dat ze veel ellende had meegemaakt en daardoor eigenlijk niemand meer vertrouwde. Het leven valt voor sommige mensen beslist niet mee, dacht ik nog, en ging toen aan de slag.

De dag erop wilde een collega de badkamer aanpakken in haar woning. Nou, dat ging dus niet door! Niemand mocht naar binnen, alleen ik, haar buurjongen, want die kende ze.
En wat doe je dan? Ik regelde dat ik bij mijn andere klus weg kon en ging weer richting haar huis. Eenmaal binnen hup, de trap op, de gang door. En toen zag ik ineens een vel papier hangen op haar slaapkamerdeur: ALLEEN GLENN MAG HIER NAAR BINNEN! stond erop. Mijn mond viel open van verbazing. Ik haastte me naar de badkamer en was stiekem blij dat mijn collega’s dit niet hadden gezien. Want wat zouden ze daarvan denken?”

Glenn is voorman bij Kesselaar & Zn