Ellen de Jager van Telegraaf Media Groep naar Kesselaar & Zn

Ellen de Jager van Telegraaf Media Groep naar Kesselaar & Zn

Mooi artikel over Ellen de Jager in Impressie, personeelsorgaan van Telegraaf Media Groep: “Is er leven na TMG?” Jazeker! Ellen maakte na reorganisatie bij TMG de succesvolle overstap naar Kesselaar & Zn. “Ik ben terechtgekomen in een prachtig snel groeiend bedrijf met fijne en gedreven collega’s. Ik voel me hier 100% ‘thuis’!

Het volgende artikel verscheen in Impressie, het digitale personeelsmagazine van het Facilitair Bedrijf van TMG:

Is er leven na TMG? 

TMG reorganiseert en maakt zich op voor de toekomst. Dat biedt kansen en mogelijkheden, maar het kost helaas ook banen. Boventalligen krijgen een financiële compensatie en – indien gewenst – begeleiding bij de zoektocht naar ander werk. Maar ze zitten op dat moment wel zonder baan. ‘Is er leven na TMG?’ vraagt menigeen zich af. Impressie bezoekt oud-collega’s om het antwoord te vinden.

‘Positief zijn, netwerken en jezelf ontwikkelen, dát zijn de toverwoorden’

Ellen de Jager (51 en vóór haar vertrek werkzaam als Managementassistente bij de Alkmaarse drukkerij) zegt het met grote stelligheid: ‘Ja, er is leven na TMG!’ Na ruim 30 jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt, werd ze bij de samenvoeging van de drukkerijen in februari 2016 boventallig. Dat vond ze enerzijds natuurlijk heel jammer, maar het gaf haar achteraf bezien ook juist het zetje dat ze nodig had.

‘Ik was al even aan iets anders toe’, bekent ze, als we haar opzoeken bij haar nieuwe werkgever. Een bouwbedrijf genaamd Kesselaar & Zn, gevestigd in Alkmaar en vooral actief in onderhoud en nieuwbouw voor woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen. Ellen is er werkzaam op kantoor, waar ze van alles doet. Communicatie, websitebeheer, Secretariaat, Facilitaire aangelegenheden…, het hoort er allemaal bij. Nog geen drie maanden na haar laatste werkdag bij TMG ging ze er aan de slag.

Contact

Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Ellen: ‘Positief zijn, netwerken en jezelf ontwikkelen’, dat zijn de toverwoorden. Als 50+-er heb je maar heel weinig kans als je gewoon op vacaturemeldingen reageert, zo was me al verteld. Je moet zorgen dat je langs een andere weg binnenkomt. Meteen ben ik dus overal gaan vertellen dat ik beschikbaar was en wat ik kan. Intussen ben ik ook een cursus Zakelijk Schrijven gaan doen. Al na een maand had ik een goed contact. Mijn buurvrouw dacht dat ik wel iets kon betekenen in het bedrijf van haar man, waar haar zoon directeur is. Een paar dagen later was ik bij Guido Kesselaar op gesprek. Door mijn brede kennis en ervaring bleek ik precies te passen in het profiel van de persoon die ze zochten.’

Hoewel ze door al dat netwerken inmiddels óók voor een gesprek was uitgenodigd bij een ingenieursbureau in Amsterdam, besloot ze voor het bouwbedrijf te kiezen. Ellen: ‘Dat sprak me het meeste aan en bovendien is het op 15 minuten fietsen van mijn huis. Maar het lekkerste vind ik toch dat ik hier 100% mezelf kan zijn. Er valt op allerlei gebied lekker veel te regelen en te organiseren. Ik vul het in zoals ik denk dat het goed is en dat wordt gewaardeerd.’

Duwtje

Natuurlijk, de contacten met de collega’s van de drukkerij mist ze. Dat kan ook haast niet anders na al die jaren. Maar in haar nieuwe baan is ze toch vooral ook heel gelukkig. Ze voelt zich er als een vis in het water. Voor Ellen blijkt er inderdaad een leven na TMG. ‘Het klinkt misschien een beetje gek, maar de boventalligheid heeft me hier gebracht’, zegt ze. ‘Een hartstikke leuke nieuwe uitdaging. Achteraf ben ik heel blij met dat duwtje in de rug.’